Cinsel ilişki sırasında vajinanızdan tuhaf sesler mi çıkıyor?

Doğum sonrasında cinsel ilişki sırasında vajinanızdan gaz çıkarma ya da hava boşalmasına benzer sesler mi geliyor? Cinsel ilişki sırasında her iki tarafa da rahatsızlık verebilen, bazen kadınların utanmasına da yol açan bu durum neden kaynaklanır?

Penisin içeri hava itmesi

Eğer çıkan seslerin penisin içeri hava itiyor olmasından kaynaklandığını hissediyorsanız, seslerin nedeninin gerçekten de bu durum olma olasılığı yüksektir.

Vajina, bebeğin çıkışına olanak vermek üzere pliye benzer kıvrımlı duvarları olan son derece esnek boru biçimli bir yapıdır. Vajina duvarları pelvik organlar için bir çeşit yatak işlevi gören pelvis tabanından çıkan güçlü doku kılıflarına bağlıdır. Tahmin edebileceğiniz üzere doğum tüm bu bölgenin ebat ve şeklinin geçici olarak değişmesine neden olabilir. Elbette doğum sonrasında vajinada oluşacak değişimin miktarı bebeğin boyutları, doğum sırasında ıkınma süresi, genetik kas ve doku yapısı çeşitli unsurlara bağlı olarak farklılık gösterir.

Yine de, her halükarda vajina hamilelik öncesine kıyasla daha genişlemiştir. Bu genişleme ilişki sırasında havanın vajina içerisinde sıkışmasını kolaylaştırır. Bu durumda da çıkan sesler sıkışan havanın serbest kalmasından kaynaklanan sesler olacaktır.

Bu hal sona erecek mi?

Zamanla vajina orijinal şekil ve ebadını kazanacak ya da en azından buna çok yakın bir hal alacaktır. Bu süreci hızlandırmanın en iyi yolu ise Kegel Egzersizleridir (idrar çıkışını kontrol etmek için kullanılan kasların sıkılıp bırakılması). Kegel Egzersizleri vajina kaslarını güçlendirerek seslerin azalmasına yardımcı olacaktır.

İlişki sırasında ağrı ve bağırsak gazının vajinadan çıktığı hissi

İlişki sırasında ağrı duyulmasının çeşitli nedenleri olabilir. Özellikle doğum sonrasında yaşanan ağrılar, penisin ıkınma nedeniyle hafifçe aşağı inmiş olan rahim ve rahim ağzına (serviks) çarpmasından kaynaklanabilir. Böyle bir durumda çeşitli pozisyonları deneyerek, daha rahat hissedeceğiniz pozisyonları keşfedebilirsiniz.

Ancak ağrının kalıcılık göstermesi veya çok şiddetli olması ve bağırsak gazınızın vajinadan çıktığı hissini yaşamanız durumunda mutlaka doktorunuza başvurarak muayeneden geçmeniz gereklidir. Bu durum rektum ve vajina arasında bulunan dokudaki bir yaraya işaret eden rektovajinal fistülden kaynaklanabilir. Böyle bir yara bağırsakta vajinaya gaz ve hatta bazı hallerde dışkı sızmasına neden olabilir.