Enerjik kadınların sırrı ne?
Aynı anda herşeyi yapabilen ve de işin ilginci bunların hepsini iyi yapabilen bazı kadınlar vardır. Bu kadınları markette görürsünüz: Bir yandan cep telefonu ile konuşurken, bir yandan da alışveriş arabasını doldururlar ve yanlarında da mutlu, söz dinleyen bir çocuk vardır. Alışveriş listesini hazırlamanın bile ne kadar enerjinizi aldığını düşündüğünüzde bu size haksızlık gibi gözükür. Bu kadınlar bunu nasıl başarırlar? Bu enerjilerinin kaynağı nedir?

Bu meşgul ve etkin kadınların birkaç sırrı var tabii. Sizin de deneyebileceğiniz püf noktalarından bazıları şöyle:

1. Liste yapın
Bu etkin kadınlara sorulduğunda istisnasız hepsi aynı yanıtı verecektir: Yapacağınız şeyleri yazın. Her günün sonunda ertesi gün başarmanız gereken şeylerin listesini yapın. Böylece hem kendinizi sorumlu hissedeceksiniz, hem de günlük telaşın yapmanız gerekenleri unutturmasına engel olacaksınız. Listeler sorumluluklarınızın altından kalkılmaz bir dağ gibi gözükmesini de engeller. Ayrıca tamamladığınız maddelerin üzerine çizik atarken kendinizi çok iyi hissedeceksiniz!

2. Egzersiz yapın
Zaten yoğun olan gününüze bir de egzersizi ekleme fikri çılgınca gözükebilir. Egzersiz sadece daha fazla yorulmanıza yararmış gibi gözükse de aslında bunun tam tersi bir etki yaratır. Güne hafif bir egzersizle başlamak gün boyu kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlar. Ayrıca egzersiz sırasında salgılanan endorfin ("mutluluk hormonu") de stresi azaltır. Unutmayın enerji ne kadar fazlaysa, stres o kadar az olacaktır.

3. Kendinize zaman ayırın
Haftada, iki haftada ya da ayda bir gün, birkaç saati sadece kendinize ayırın ve bu sürede işle ilgili hiçbir şeyin sizi rahatsız etmesine izin vermeyin.

4. Kavuşmak için beklediğiniz birşeyler olsun
Tatil planlarınızı senenin başında yapın ve yıl içerisine mümkün olduğunca periyodik aralıklarla birkaç kısa tatil serpiştirin. Yoğun çalışma temposuna ne zaman ara vererek, dinleneceğinizi ve eğleneceğinizi bilmek sizi motive edecektir.

5. İyi beslenin
Güne güzel bir kahvaltı ile başlayın ve öğün atlamayın. Her öğünde dengeli ve sağlıklı yemekler yiyin. Tuzlu krakerler, çikolata, şekerli içecekler vb. geçici bir enerji artışı sağlasa da, hemen ardından kendinizi data bitkin ve cansız hissetmenize neden olur. Sebze, meyve, süt ürünleri gibi sağlıklı besinlerden azar azar, sık sık yemek gün boyunca ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayacaktır. Her gün yiyeceklerinizi planlamak birkaç dakika ayırarak enerji düzeyinizi yükseltebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder